Dat jullie uit je dak konden gaan bij Holy Blood, Last of the Spoken, Dark Sky, Last Son of Eve en Rising Insane wisten jullie al een tijdje. Vandaag voegen we weer drie nieuwe namen toe aan het programma: indiefolk band Speak, Brother, de Nederlandse singer-songwriters van The Bowery en het Duitse melodische Metalcore gezelschap I Am The Deceiver.

Af en toe kom je eens een band tegen waarbij je je vanaf het allereerste moment afvraagt waarom je deze nog niet eerder ontdekt hebt. De Britse indiefolk band Speak, Brother is zo’n juweeltje. De band is actief sinds 2011 en heeft onlangs hun eerste album uitgebracht met de titel ‘Young and Brave”. Een langspeler vol intense muziek die onder je huid kruipt, en je meevoert in de teksten die vol overgave gebracht worden. De vergelijking met een band als Of Monsters and Men is snel gemaakt, en zeker niet voor niets. Een absolute aanrader!

The Bowery is een Nederlands singer-songwriters duo, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Wat hen beide verbindt is de passie die ze delen voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een verhaal te maken met dit rauwe geluid.

Uit Duitsland komen de mannen van I Am The Deceiver. De band is opgericht in 2011, en sindsdien rammen de mannen de pannen van het dak met hun van met djentinvloeden doorspekte melodische Metalcore. Met goede recensies vanuit de hoek van diverse internationale bladen kon de band diverse shows in binnen en buitenland spelen. Een bandje wat je zeker op je lijstje moet hebben staan!

Het muziekaanbod is dit jaar breder dan ooit; van energieke singer-songwriters tot death metal, van spoken word tot beukende rock en van punk tot verrassende live-acts.