Voor de liefhebbers van folk metal is het Oekraïense Holy Blood zeker geen onbekende. De band is in 1999 opgericht en zal hun twintigjarig jubileum komend jaar gaan vieren met een tour die ook Rock Alive zal aandoen.

De band speelt melodieuze death en black metal, en wordt gekenmerkt door elementen weke gebaseerd zijn op de Oekraïense volkstradities en Keltische muziek. Naast de ‘standaard’ instrumenten bevatten de nummers van Holy Blood ook etnische instrumenten zoals de blokfluit en doedelzak.

In de twintig jaar dat de band nu bestaat hebben ze ondertussen vijf albums uitgebracht, waarvan de tweede release de grote doorbraak kenmerkte. En nog steeds geldt dit album (Waves Are Dancing) als een klassieker. En ook de EP ‘Glory to the Heroes’ die vorig jaar uitkwam belooft veel goeds voor het zesde album waar momenteel door de band hard aan gewerkt wordt. Dit album staat momenteel nog gepland om op 1 januari 2019 uitgebracht te worden, onder de naam ‘Voice of Blood’.