Het is toch bijna niet voor te stellen dat er ook maar één echte christelijke rockliefhebber is die nog nooit van Larry Norman gehoord heeft. Er zijn maar weinig artiesten geweest die zoveel betekend hebben voor de ontwikkeling van de hedendaagse christelijke muziek. Je kunt toch zonder overdrijven zeggen dat wat Elvis destijds heeft betekend voor de rock-’n-roll, Larry Norman betekende voor de christelijke muziek.

De zanger en songwriter wordt gezien als de initiator van de christelijke rock en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen 40 jaar. Er zijn dan ook tientallen artiesten die hem noemen als inspiratiebron, om maar een aantal te noemen: Bono, Bob Hartman, Cliff Richard en Toby Mac. Zowel met zijn gekozen muziekstijl als met de onderwerpen die hij in zijn nummers aansneed doorbrak hij grenzen, niet alleen binnen de muziekwereld maar ook binnen de kerken. Al sinds het uitkomen van zijn eerste album ‘Upon This Rock’ in 1969 bevatte Larry Norman’s muziek vaak confronterende scherpte teksten die je aan het denken zette, ook over wie je was en dacht als christen. En hij bracht ze met enorme passie en charisma. Het dan ook niet vreemd dat zijn nummers zijn ondertussen gecoverd door honderden artiesten. Zijn tweede album ‘Only Visiting This Planet’ uit 1972 werd door CCM Magazine als op één na beste album verkozen in The 100 Greatest Albums in Christian Music. En in april 2014 werd aangekondigd dat het album zou worden opgenomen in het nationale staatsarchief als één van de 25 meest belangrijke geluidsopnames van voor 2013 die golden als ‘culturele, artistieke en / of historische schatten, die de rijkdom en diversiteit van het Amerikaanse geluidslandschap vertegenwoordigen’. Dit maakt het album het eerste christelijke rockalbum dat voor het register is gekozen. Van dit album komen dan ook verscheidene nummers die tegenwoordig gelden als klassiekers, zoals ‘Why Should The Devil Have All The Good Music’, ‘I Wish We’d All Been Ready’ en ‘Why Don’t You Look Into Jesus’.

Met een zodanig indrukwekkende staat van dienst is het begrijpelijk dat zijn muziek ook blijft voortbestaan, ook na het overlijden van Larry Norman in 2008. Samen met zijn broer Charles Norman zal er in samenwerking met Rock Alive eerbetoon aan de muziek van Larry Norman gebracht worden. Charles zal deze avond niet alleen de nummers van zijn broer vertolken zoals alleen hij kan, maar ook verhalen delen uit het imposante leven van Larry Norman. Voor de gelegenheid heeft Charles wederom een internationale band samengesteld om hem te begeleiden. Zo zijn Martijn Krale en Jonas Groth van de partij, en zullen daar nog vele namen de komende tijd aan worden toegevoegd.

Tijdens dit Larry Norman tribute zullen nummers uit de totale breedte van Larry Norman’s grote repertoire gespeeld worden. Een unieke kans voor zijn vele fans om de songs weer eens live te horen en meer te weten te komen over de legende die de muziek van vandaag heeft helpen vormen.