De band werd opgericht in St.Petersburg op 1 september 2014, door Eugene Mazunov (muziek, gitaar, basgitaar, zang) en Daria Mazunova (leadzang en songteksten). Het debuutalbum van Next Door To Heaven met de titel ‘Let’s Dream’ verscheen eind maart 2016, en hierop presenteert de band haar mix van progressieve / alternatieve metal en post grunge. In augustus 2016 had Next Door To Heaven de eer het concert van RED in St.Petersburg te openen.

De eerste single met de titel “Exit Station” werd uitgebracht in november 2016.

Deze single werd internationaal opgepakt, en sindsdien is de muziek van de band te horen op enkele radiostations in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada. Een tweede single werd in april 2017 uitgebracht met de titel “Out of the fire”, in eind december opgevolgd door “Sterrenhemel”.

Een nieuw nummer werd uitgebracht in september 2018 onder de naam “Light”. Het nummer heeft meer kracht dan het eerdere werk en toont aan dat de band blijft werken aan het verbeteren van het geluid van hun nummers. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het tweede album. De nieuwe nummers beloven expressiever en progressiever te worden, en vol energie te worden.