De naam Paul Field zal misschien niet direct bij de meesten bekend gaan klinken, maar de kans is enorm groot dat je tenminste een paar van zijn nummers gehoord hebt. Al sinds 1976 werkt Paul als songwriter, componist, producer en performer. En in die hoedanigheid heeft hij al vele prijzen zoals een Dove Award in ontvangst mogen nemen, en vele platina en gouden platen ontvangen voor zijn werk. Vele bekende artiesten hebben zijn liedjes opgenomen Zo heeft Cliff Richard bij veel gelegenheden songs van Paul opgenomen. En ook andere bekende artiesten zoals bijvoorbeeld Rebecca St. James, Jaci Velasquez, Phil Keaggy, Point of Grace en onze eigen Ralph van Manen vertolken zijn liedjes. Zo is het nummer ‘Testify to Love’ mede van zijn hand, een nummer wat later grote bekendheid kreeg door de EO serie ‘Touched by an Angel’.

Zijn eigen zangstem is ook gewild bij artiesten. Zo heeft hij ook de backing vocals gedaan voor Cliff Richard, Rick Wakeman, Gloria Gaynor, Phil Everley, Paul Jones, Amy Grant, Lesley Ashe, David & Carrie Grant, Chris Rea, Andraé Crouch, Jessy Dixon, Katy Melua en anderen.

Al met al een zeer gerespecteerde singer/songwriter, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.