Het Rock Alive Festival is binnen de Benelux uniek in zijn soort. Het is namelijk het enige volledig christelijke rockfestival hierbinnen. Door deze bijzondere formule, gecombineerd met het hoge niveau van de internationale keur aan artiesten en acts, de prachtige nieuwe festivallocatie en de verrassende programmering blijft het Rock Alive Festival zich onderscheiden en aantrekkelijk voor velen. Kenmerkend voor het festival is de duidelijke christelijke identiteit van de artiesten, de gezellige en ongedwongen sfeer, en de diversiteit in de aangeboden muziek. Voor elk wat wils. Het is dan ook zeker niet vreemd dat dit bezoekers trekt van allerlei pluimage.

Net als op het festival van vorig jaar staat er ook tijdens deze tweede editie van het rockfestival een bijzonder optreden op het programma. Voor het eerst in meer dan zeventien jaar komt het Zweedse Leviticus weer naar Nederland. De band wordt beschouwd als een van de grondleggers van de hedendaagse christelijke rockscene, en genoot in de jaren tachtig een populariteit die wereldwijd verbreid was. De band zal tijdens het festival haar 35-jarig jubileum vieren.

Maar Leviticus is zeker niet de enige vermaarde band die zal schitteren tijdens het festival. Ook het Zweedse Safemode zal zijn opwachting maken om er een feestje van te maken. Naast alle ervaren bands zoals bijvoorbeeld het engelse Stairway en het Duitse Dark Sky is er ook zeker aandacht voor nieuw talent. Zo zijn wij er persoonlijk van overtuigd dat het Italiaanse Hypersonic een hele grote kan gaan worden. Female fronted metal van zeer hoog niveau. En ook Unseen Faith heeft ons met hun debuut al behoorlijk weten te imponeren. En dat zijn nog maar een paar namen. Hiernaast zullen nog tal van andere bands het podium betreden.

En niet alleen aan de muziek wordt aandacht geschonken. Zo was er tijdens de vorige editie al een zandkunstenaar actief, en dit jaar is het de beurt aan een schilder. Hij zal tijdens het festival een schilderij gaan maken, geinspireerd op de artiesten die hij ziet optreden. Daarnaast zal er ook dit jaar een bescheiden metalmarkt aanwezig zijn, zodat een ieder de kans heeft om van de bands waarvan je net hebt staan genieten bijvoorbeeld ook een CD of een T-shirt gekocht kan worden.

Eigenlijk belooft het gewoon net als de vorige keer een geweldig festival te worden waar je gewoon bij wilt wezen.

Rock Alive vindt plaats op zaterdag 24 september in Enschede (Poppodium Atak). Kaarten kosten 30,- (excl. servicekosten) en zijn per direct beschikbaar via www.atak.nl voor het festival

Rock-alive-banner-07-05-2016