Immanuel Boie is al sinds jonge leeftijd bezig zijn creativiteit te ontwikkelen. In plaats van voor de televisie hangen, speelde en tekende hij juist veel in zijn vrije tijd. Een lijfspreuk van Boie is dan ook “Een wijs Man gebood zijn volgelingen hun talenten niet te begraven, maar te benutten. Ik zeg: begraaf je tv en spit je talenten uit!”.

Op zijn elfde won hij al eens de hoofdprijs voor zijn strips, bij een plaatselijke bibliotheek en kreeg hij een nominatie bij de Willy Vandersteenprijs.

Boie is al enige jaren actief als zandkunstenaar en heeft in België media aandacht gehad van o.a. het televisieprogramma op één (VRT) ‘Iedereen beroemd’, voor TVL (Limburgs regionale tv) Link

‘Zandkunst’ zoals Immanuel Boie het zelf noemt, is een vrij nieuwe kunstvorm. Door zand te strooien op een matte glasplaat met licht er onder, creëert hij donkere lijnen of vlakken. Daarin tekent hij met zijn vingers, en haalt zo zand weg waar nodig. Zo ontstaan er prachtige “tekeningen”, die steeds weer overgaan in andere tekeningen. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm.