Omdat er nogal wat onduidelijkheid is ontstaan omtrent onze mededeling dat we gaan verhuizen, hebben we besloten iets meer duidelijkheid te geven over hoe deze beslissing tot stand is gekomen. Feit is dat één en ander niet geheel vrijwillig in werking is gezet. Een paar weken geleden kregen wij namelijk een bericht van Events4Christ dat ze de stekker uit Rock Alive 2016 wilde halen en de Basiliek een andere huurder kon krijgen voor 24 september. Omdat Rock Alive een coproductie is tussen stichting Bonavox en Events4Christ is hierop, met wederzijdse goedkeuring, besloten dat stichting Bonavox alleen verder zal gaan met het organiseren van Rock Alive 2016. Kort gezegd, Rock Alive gaat op eigen benen verder.

Zoals al in het vorige bericht is aangegeven, wilden we bij het zoeken van een nieuwe locatie de feedback die we na de eerste editie ontvingen meenemen. Wat ook zwaar mee heeft gewogen in de keuze, is het feit dat er wel al een datum stond en niet alle zalen dan beschikbaar zouden zijn. Een ander punt waarmee rekening gehouden moest worden is de omvang van de zaal. Inderdaad, er zijn zaaltjes die centraler liggen in Nederland, maar een zaaltje waar zo’n 300 personen in kunnen zou simpelweg niet voldoen. En daarbij willen we graag mogelijkheid hebben voor groei in de toekomst. Uit de opties die we hadden viel het poppodium Atak positief op. We geloven dat we hier een festival in dezelfde sfeer kunnen gaan neerzetten net zoals we vorige editie hebben gehad.

We realiseren ons terdege dat sommigen zullen moeten gaan reizen, en dat Enschede ver weg klinkt. Toch valt dit in de praktijk best mee. En voordeel voor reizigers met het openbaar vervoer is dat, in tegenstelling tot de Basiliek, de zaal op 5 minuten loopafstand is vanaf het station. We hopen jullie dan ook op 24 september allemaal weer in Enschede te mogen begroeten, zodat we er met z’n allen wederom een fantastisch festival van kunnen maken.