Nobuts: Nederlandstalige rock met een verhaal. Nobuts staat voor powerpop met een grote P. Niet opdringerig, noch voor eigen parochie. Met spaarzame woorden die nieuwsgierig maken naar wat de muzikanten drijft. De muziek kenmerkt zich door invloeden van de jaren ’80: met name U2, Bob Dylan en vreemd genoeg ook De Dijk. Toch wèrkt het, dampt het en stuwt het.

Sinds de Engelstalige start in 1990 bracht Nobuts negen Nederlandstalige Cd’s uit, steeds met goede recensies en airplay. De songs zijn op zichzelf staande verhaaltjes, maar als je ze in een kader zet ontstaat er een vervolgverhaal. Die vervolgverhalen vertaalde de band in vier theaterprogramma’s: ‘In Via Sacra’ (over het lijden van Jezus), ‘Hier ben ik’ (over een DJ met winter in zijn hoofd), ‘Zonder wind zit alles tegen’ (over de wind) en ‘Maria, alleen als jij antwoordt’ (over Maria die hoort dat ze zwanger is).

Nog altijd barst Nobuts van de ideeën, energie en vooral passie om muziek te maken die een verschil maakt: die er toe doet.